Notice: Undefined index: _thumbnail_id in /home/interfil/public_html/wp/wp-content/themes/interfilm/template-parts/content-film.php on line 30

Živuće fotografije II.

«Živuće fotografije II» obiluju eksluzivnim i nikad viđenim fotografijama i filmovima koji otkrivaju nepoznati europski kontekst hrvatske kinematografije na izvorištu hrvatske i europske kulture, uz srednjoeuropske filmske autorske utjecaje, koji su se toliko prožimali da su začeli filmsku umjetnost u Hrvatskoj. U prožimanju europske civilizacije, kojoj smo početkom prošlog stoljeća organski pripadali, pojavio se i prvi hrvatski filmski redatelj Oktavijan Miletić, te prvi hrvatski dramski umjetnik koji je stekao međunarodni ugled i čija je filmska karijera do današnjeg dana ostala bez presedana – glumac Zvonimir Rogoz, sa svojim svjetskim filmovima.

Film «Živuće fotografije II» prvi puta nedvojbeno dokazuje da su jedan Milan Begović (češki igrani film «Amerikanska jahta u splitskoj luci» iz 1939. godine), jedan Ivo conte Vojnović («Gđu sa suncokretom» ekranizirao 1919. godine kultni redatelj «Casablance» Michael Curtis – allias Mihaly Kertesz), – ne samo veliki klasici hrvatske književnosti, već i filma!

 

Živuće fotografije II. , 2006.
Scenarist i redatelj: Mladen Juran
Producent: Ivan Maloča
Snimatelji: Goran Trbuljak, Mladen Juran, Igor Juran, Željko Sarić
Montažer: Željko Segarić
Trajanje: 84'
format: Digitalni Betacam, boja/crno-bijelo
zvuk: stereo