Hebrang dokumentarna TV serija

U četiri epizode prikazana je sudbina hrvatskoga političara i državnika Andrije Hebranga kojeg je 1948. uhitila u Beogradu politička policija Udba po nalogu Josipa Broza i aktu Komunističke partije Jugoslavije. Hebrang se nikada nije vratio doma, obitelj nikada nije službeno o obaviještena o njegovoj sudbini, za grob mu se ne zna … nestao je. Za vrijeme tzv. istrage uhićena je i njegova žena Olga Hebrang i troje djece, i neutvrđeni broj povezanih osoba. Neke od njih su ubijene ili su spas pronašle u samoubojstvu, a neke su na politički montiranim procesima osuđene na višegodišnju robiju. Stradalnici kao žrtve komunističke represije i danas pate.

Svi dokazi u tzv. istragama političke policije bili su lažni a dokumenti skrivani kao državna tajna po nalogu Vođe jugoslavenskih komunista – u Hrvatskoj do 1991. a u Srbiji još i 2010.

Mjerodavne službe do danas nisu ništa poduzele u utvrđivanju isitne o ovim zločinima protiv čovječnosti totalitarnog komunističkog režima.

Na temelju višegodišnjih istraživanja arhivske građe i razgovora s dionicima onoga vremena u ovoj seriji otkriva se zabranjena istina o zločinima utkanim u strukturu jugoslavenskih vlasti i današnje nerasvijetljeno naslijeđe komunističkoga režima.

Hebrang dokumentarna TV serija , 2010.
scenaristi: Branko Hebrang i Hrvoje Hitrec
redatelji: Zoran Budak i Neven Hitrec
Producent: Ivan Maloča
dorektiri fotografije: Tamara Cesarec, Dragan Marković, Silvio Jesenković
montažerka: Jelena Modrić
skladatelj: Dalibor Grubačević
Ko-produkcija: HRT
dokumentarna TV serija u 4 epizode