BITANGE I PRINCEZE

Upoznajte bitange i princeze. Nabrijani dečko iz centra Robi (Rene Bitorajac), vječiti student, bahat i vrlo izravan i u stalnom sukobu sa zgodnom Irenom (Mila Elegović-Balić), ne previše bistrom ali vrlo snalažljivom i probojnom bivšom manekenkom koja je odlučila voditi smisleniji život.

Tu su, zatim, dva potpuno različita najbolja prijatelja – Kazimir i Teo – koji igrom sudbine postaju Robijevi cimeri. Kazimir (Hrvoje Kečkeš) je zbunjeni tip koji je do nedavno živio sa zahtjevnom majkom, tip koji zna sve o filmovima i glazbi ali nikad nije imao ozbiljnu djevojku, ne snalazi se najbolje u društvu, ali je to odlučio promijeniti i osamostaliti se. Njegov prijatelj iz djetinjstva Teo (Tarik Filipović) mu je prava suprotnost – naočit i uspješan mladi odvjetnik kojemu je uvijek u životu sve išlo od ruke i koji je Kazu uvijek čuvao kao mlađeg brata. No, sa početkom prve epizode njegova se sreća mijenja – žena ga je izbacila iz stana, a u slijedećim epizodama će i posao krenuti naopako te će se Teo pomalo pretvarati u čovjeka koji nije tako uspješan ali je zato sretniji nego je bio.

Tu je i povučena ali simpatična Irenina ”slučajna” cimerica Lucija (Nataša Dangubić), koja zajedno sa Kazom počinje raditi u videoteci i koja će također pokazati da se u njoj krije puno više nego što se to na prvi pogled čini. Vodećoj petorci povremeno se priključuju još i cinični feminizirani Konobar (Dražen Čuček) , narodski čovjek Gazda Videoteke (Predrag Vušović) , i  redovita mušterija videoteke Erotoman (Mile Kekin).

Bitange i princeze
komedija, 2005. - 2009..
redatelji: Goran Kulenović, Ivan-Goran Vitez, Vinko Brešan, Dražen Žarković
scenaristi: Goran Kulenović, Ivan-Goran Vitez, Antonio gabelić, Irena Krčelić, Zoran Lazić, Tonći Kožul, Vlado Bulić, Koraljka Meštrović, Dražen Žarković, Branko Ružić, A.Tardozzi, R.bitorajac, M.Kekin
producent: Ivan Maloča
direktori fotografije: Branko Linta, Silvio Jesenković, Dragan Marković Markoni, Mišo Orepić
Montažeri: Slaven Jekauc, Veljko Segarić, Goran Kulenović
skladatelj: Dubravko Robić
scenograf: Mario Ivezić
kostimografkinja: Sanja Šeler
majstorica maske: Slavica Šnur

1.sezona (2005.): 13 epizoda
2.sezona (2006.): 26 epizoda
3.sezona (2007.): 20 epizoda + specijal
4.sezona (2008.): 24 epizode
5.sezona (2009.): 24 epizode

Produkcija: Interfilm za HRT

Uloge

Rene Bitorajac Robi
Mila Elegović Balić Irena
Tarik Filipović Teo
Nataša Dangubić Lucija
Hrvoje Kečkeš Kazo
Predrag Vušević Gazda
Dražen Čuček Konobar
Mile Kekin Erotoman
Mia Krajcar Adriana