PROVODI I SPROVODI

PROVODI I SPROVODI – moderna, urbana i dinamična serija ispunjena komičnim zapletima i raspletima, koji najčešće zrcale našu stvarnost, ali kroz jedinstveno duhovitu prizmu samih likova; njihovih reakcija i replika, koji se u bremenitim tranzicijskim vremenima snalaze kako znaju i umiju.
Radnja započinje uvidom u TIHOMIROV obiteljski posao – pogrebno poduzeće koje iz dana u dan sve više propada. Klijenata nema na vidiku, a prijedlozi koje ima Tihomirov vjerni asistent HRISTO, makedonski rodoljub bugarskog podrijetla, su totalno neupotrebljivi. Paralelno s rasulom na poslu, raspada se i Tihomirov brak, a finalni krah se dogodi kad Tihomir, igrom slučaja, zatekne svoju suprugu KSENIJU u koitalnom odnosu s Tihomirovim bratom BOŠKOM.

Zahvaljujući Ksenijinoj kćeri MIA IVI, kojoj je Tihomir cijeli život poput oca, Tihomir saznaje da Ksenija preko starih veza namješta nagradnu igru u igru u šoping centru kako bi sebi ostvarila životni san – otvoriti agenciju za vjenčanja.
No, Mia Iva, koristeći svoje medijatorske sposobnosti, isposluje naizgled nemoguću situaciju: Tihomirov pogrebni zavod i Ksenijina Agencija za vjenčanja će koegzistirati jedno pored drugog uz skroviti dogovor Ksenije i Tihomira – tko prvi propadne, ne prodaje prostor, već ga ustupa onom drugom.
Već od prvog trena, prisilni suživot dviju firmi u šoping centru pretvara se u totalni rat u kojem se ne biraju sredstva.

Provodi i sprovodi
komedija, 2011.
redatelji: Goran Kulenović, Vinko Brešan
scenaristi: Goran Kulenović, Branko Ružić
direktori fotografije: Mario Sablić, Branko Linta
scenograf: Mario Ivezić
kostimografkinja: Ivana Zozoli Vargović
majstorica maske: Slavica Šnur
skladatelj: Dubravko Robić
montažeri: Slaven Jekauc, Veljko Segarić
Broj epizoda: 20
Produkcija: Interfilm za HRT

Uloge

KSENIJA MARINKOVIĆ Ksenija Vajs - Ćalasan

DRAŽEN KÜHN Tihomir Ćalasan

GORAN GRGIĆ Kruno Deronja

BOJAN NAVOJEC Boško Ćalasan

MARIJA ŠKARIČIĆ Nicky Valentina

SLOBODAN MILOVANOVIĆ Velečasni Huljić

JAN KEREKEŠ Hristo

ALEKSANDRA STOJAKOVIĆ Mia Iva