ZAKON!

Radnja humoristične serije «Zakon!» smještena je u Svetkovinu, mjesto na samoj granici dvije prosperitetne županije, prijestolnicu industrije namještaja i – zahvaljujući jakim policijskim snagama, inspektoru Zdravku Mačeku i njegovom zamjeniku Mateu Ćiriću – najsigurnije naselje u domovini. Njih će se dvojica baviti slučajevima koji uključuju pljačke, otmice, serijska ubojstva, pedofiliju, kradljivce bakra, auto-mafiju, CD-pirateriju, mitska čudovišta, sotoniste i drevno pleme Afro-Hrvata.

Zdravko (Stojan Matavulj) je inspektor srednjih godina, friško razveden, ciničan, umoran od života. Sjeća se vremena kad je sve bilo bolje, ali ne sjeća se točno kako je to njemu bilo bolje. Lak na pendreku i manje oštrouman nego što voli misliti da jest.

Mateo (Robert Ugrina) je mladi, nadobudni, naivni policajac zlatna srca, u srednjim dvadesetima. Živi u skladu s idealiziranom slikom policijskom posla, zasnovanom na gledanju previše američkih serija. Nema sreće s djevojkama, potajno zaljubljen u konobaricu Rajnu (Ines Bojanić), doušnicu s prve linije – šanka.

Stalni gost u policijskoj postaji je Krmpotić (Nenad Cvetko), koji redovno čini prekršaje zakona kako bi se mogao skriti od supruge i živjeti život dostojan čovjeka.

Mozak svetkovačke policije je Duško (Sven Šestak) – forenzičar, elektrotehničar, informatičar, fizičar, kemičar… jednom riječju: znanstvenik.

Neslužbeni šef policije je gradonačelnik (Angel Palašev) koji svoj mandat doživljava kao plaćeni godišnji odmor, a najviše uživa u sebi i zlostavljanju svojeg glasnogovornika Denisa (Ivica Pucar).

Zakon!
komedija, 2008., 2009.
autori serije: Zoran Lazić, Tonći Kožul
Redatelji: Ivan-Goran Vitez, Tomislav Rukavina
scenaristi: Zoran Lazić, Tonći Kožul, Ivan-Goran Vitez
Producent : Ivan Maloča
Direktor fotografije: Mario Krce
Scenograf: Mario Ivezić
Kostimografkinja: Sanja Šeler
Majstorica maske: Slavica Šnur
Autori glazbe: Stjepan Krznarić, Zoran LazićBroj epizoda: 24
trajanje: 35'

Uloge

Stojan Matavulj Zdravko Maček
Robert Ugrina Mateo Ćirić
Nenad Cvetko Krmpotić
Sven Šestak Duško
Ines Bojanić Rajna
Angel Palašev Gradonačelnik
Ivica Pucar Denis